Kousek od náměstí v Táboře se nachází místo, kde potěšíte hned několik svých smyslů najednou. Naše kroky totiž tentokrát vedou do Muzea čokolády a marcipánu – pochutin, které snad nejde nemilovat.
Hned u vchodových dveří Vás přivítá omamná vůně – dokážete si představit lepší pozvánku? Samotné muzeum je rozdělené hned na několik částí. V té první se dozvíme více o historii čokolády, pěstování kakaových bobů, jejich dovozu do Evropy a následném zpracování.
I vlak se dá vyrobit z čokolády
Foto: Archiv Muzea čokolády a marcipánu Tábor
Věděli jste například, že první hořkou tekutinu z kakaových bobů uvařili již Mayové a kakao pila pouze vyšší honorace? Nebo že prvním Evropanem, který kdy spatřil kakaový bob, byl Kryštof Kolumbus na své čtvrté výpravě v roce 1502?
Druhá část muzea je věnovaná hlavně marcipánu a možnostem jeho zpracování. Zrak Vám bude přecházet z marcipánového modelu táborského náměstí a jiných dominant města, děti pak potěší modely inspirované různými pohádkami. A propos, děti se mohou vyřádit v dílničkách, kde si samy vyzkouší odlévání čokoládových figurek či práci s marcipánem.
Marcipánové město
Foto: Archiv Muzea čokolády a marcipánu Tábor
Jednou z nejoblíbenějších částí muzea je zajisté čokolaterie, kde uspokojíte především své chuťové buňky. Při ochutnávání můžete také pozorovat, jak se vlastně čokoládové dobroty vyrábí – přímo před vašima očima zde cukráři tvoří bonbony, pralinky či marcipánové figurky. Také už se Vám sbíhají sliny? Tak hurá do Tábora.
Zanechte komentář
Diskuse neslouží jako právní, daňová či účetní poradna. Je vyhrazena pro vzájemnou komunikaci čtenářů.
Pro přidání komentáře se přihlaste.